onsdag 22 juni 2016

Bevis

Som utlänning i Svear och Götars rike är det inte lätt att förnya passet, och sådant måste man ha. Annars kan det bli problem att komma tillbaka till "paradiset", till och med problem med att resa ut.

En förutsättning för pass är personbevis. Som myndig, bosatt i riket, med personnummer, kan man enkelt skriva ut ett personbevis. Men har man avlat av sig och ätteläggen behöver bevis så är det inte lika enkelt. DÅ måste bevisen beställas, per post.


Nå, nu går även det att göra via interwebben. Sen kommer det brev från Skatteverket. Bara det gör ju att man blir lite "spänd". Det märkliga var att vi fick 3 brev. Två i dotterns namn och ett i sonens namn. Alltså nu vet jag inte hur deras mor och hennes väninna gick till väga men dottern fick två brev men ett personbevis i vardera medan sonen fick ett brev innehållande två personbevis?

Nu får vi se hur ambassaden klarar av detta. Fixar dom inte pass snabbt så blir det liknande procedur som när jag åkte till Bremerhaven. Dock ärd et värre nu, för nu skall vi till Finland. Där vill grundfinländarna inte ens ha medborgare med svenska som modersmål så det kan ju hända att det blir att vända i tullen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar