tisdag 20 mars 2018

Grönt é skönt

Tecknade ny försäkring på den äldre dieseln. Folksam tyckte att dom vill premiera mig men 10% eftersom jag kör en miljövänlig och säker bil.


Nu tror ja kanske att dom tittade lite fel för på hemsidan lovar dom bara 3 år från 1a registreringsdag och bilen fyllde 3 för några månader sedan

Hur som helst. Min nya dieseln borde ju vara ännu säkrare och än mer miljövänlig än den gamla. Det tycker dock inte regeringen som i sin vishet fom 2018  straffar nya bilar med 3ggr högre skatt än gamla miljöförstörare utan partikelfilter och utan bluetech teknik.

Som grädde på moset har Stockholms miljöborgarråd i sin uttalt sig om att förbjuda alla dieselbilar, inte bara bilar som inte klarar Euro6 klassning. Dessutom förbjuda allt utom elbilar i gamla stan. 

Undrar ifall man inte borde börja sälja laddstationer. Det kommer ju att behövas en var 4e meter. Synd bara att varenda trottoar kommer att behöva grävas upp för att dra fram elkablage till laddstationerna. Något som kommer att ta en evighet. För att inte tala om alla nya ställverk som måste till.

Undrar ifall entreprenadmskinerna (grävmaskiner, lastbilar etc) kommer att vara batteridrivna under enteeprenadriden?

Det enda positiva med dessa stollerier är att miljöpartiet jobbar sig längre bort från maktposition.

3 kommentarer:

 1. Koldrivna elbilar är tydligen bättre för miljön än Diesel?!

  SvaraRadera
 2. Insåg nyss att jag inte kan ha en laddstation hemma ifall jag skulle få förmig att köpa en plugin-hybrid.

  De laddstationer/stolpar jag tittade på så kräver antingen enfas 16A och det är inget att ladda med eller den 3fas laddstation som säljs och den kräver 16A 3fas. Jag har 20A huvudsäkring på kåken.

  Då får jag se till att alla större elförbrukare som spis/ugn, värmepump, vattenpump och varmvattenberedare är frånslagna när jag laddar. Det blir lite som att köra elbilen på vintern. Man får välja mellan att köra eller att ha det varm (huset/bilen).

  Naturligtvis kan ja skaffa elabonnemang med större huvudsäkring, men vad kostar inte det.

  SvaraRadera
 3. Idag fick jag notan från försäkringsföreningen. 116kr per dag som gick innan jag kom på att teckna försäkringen.

  SvaraRadera