Efter klagomål från kökschefen angående köksknivarnas skarphet så letade jag fram knivvässningssetet. Tyvärr fungerar det bäst på kolstål, eller snarare så är det ett evinnerligt filande innan skarpheten uppnås på misshandlade rostfria blad. Tror bestämt att jag skall komplettera setet med ett grovt diamantbryne, och eventuellt ett medium.
PS
Kom på att jag har ett kvävehärdat, gjutet blad till en kökskniv, någonstans (från när kompisen tillverkade knivblad). Det om något kräver bandslip och diamantbrynen. Just gjutna blad var poppis en tid. Kan ju hända att de är för underhållsintensiva. Annars så lär det inte vara svårt att vässa ett sådant blad - jäkligt vasst.
vad är det för fel på en hederlig gammal slipsten (du verkar ju veta hur en sån ska dras ) Ha ha.
SvaraRaderaFattar inte riktigt vad du syftar på nu?
SvaraRaderaFör övrigt fungerar slipsten ypperligt på yxor, kvistyxor, barkknivar, liar och knivar i kolstål. Så vitt jag vet så blir det bara "bajs" (som ungarna säger) när rostfria knivar skall vässas på frihand på sandsten.