lördag 14 mars 2015

Tema

Dagens tema eller snarare röda tråd utgår från Sakke Järvenpää, en av medlemmarna i det (ö)kända finländska punk/humorbandet Sleepy Sleepers.

Här en av de relativt få låtarna på engelska.Sakke passade även på att designa den kända puben/restaurangen Zetor i Helsingfors. Inredningen är minst sagt annorlunda med bland annat ett antal traktorer. Gissa av vilket märke.Sakke var även med och fantiserade ihop Show-, Cover- & Rockbandet "Leningrad Cowboys" tillsammans med filmskaparen Aki Kaurismäki, vilket i första hand blev till (kult)filmen "Leningrad Cowboys Go Amerika".
Bandet fick därefter "eget liv" och har turnerat med Röda/Ryska arméns manskör vilket blev Total Balalaika Show som framfördes 1993 på Senatstorget i Helsingfors framför 70.000 åskådare samt dokumenterades av just Kaurismäki.

Nedan ett klipp när dom uppträdde på Grammy galan för länge sedan
Knocking on Heaves Door från Total Balalaika ShowKashmir från Global Balalaika Show
Såg dem på scen i Nacka strand för en helsikes massa år sedan. Vill även minnas att någon slängde en flaska i huvudet på en av killarna vid en spelning i Stockholm vilket resulterade i att de avbröt och åkte till hotellet.


1 kommentar: