måndag 5 november 2012

Die Grüne


2 kommentarer:

 1. Framtidsanlysen är solklar!
  Synd att våra förtroendevalda lever i villfarelsen att ett tillräckligt högt energiskattetryck kan få människor att inte längre behöva energi... Naturligtvis använder man miljöaspekten som en ridå, eftersom sanningen skulle äckla till och med den mest inbitne ABF läraren.
  Vem kunde te.x tro att elektricitet skulle bli en lyxvara? - Såhär i efterhand har till och med jag låtit förstå att det naturligtvis är en oerhörd lyx att ha ynnesten att bo i ett land där det emellanåt är -30 grader Celcius.

  Men det är klart. - Eftersom vi lever i ett solidariskt land med den vackra "gratis allt till alla" filosofin så måste ju kulorna in...

  SvaraRadera
 2. Hade man bara inte försökt nermontera kärnkraften. Nu skulle en utbyggnad (eller åtminstone en fungerande) verkligen behövts för att möta den kommande efterfråga från tyskland. Sanningen är väl att det kommer att bli elbrist i Sverige, s smäningom, ifall vi skall konkurrera med de tyska priserna. För att inte tala om danskarna som fick igenom en stängning av svenska kraftverk så att dom kan elda på med sina kolkraftverk.

  Vindmällorna kan dom ju inbilla någon annan att räcker till. Dessutom att propellrarna står stilla när det är som kallast är ju en annan defekt med vindkraften.

  SvaraRadera