onsdag 29 januari 2014

Digital

grogg har gått och blivit en 21st Century Digital Boy även om musiksmaken är jättegammal, enligt hans dotter: -"Från 1900-talet".

I tidigare inlägg redovisades uppgradering till kassettspelare med dubbla spelare


Denna gav upp redan efter ett par dagars intensivt spelande.

Som av en händelse låg en 7" Display på jobbet, med Touch Screen och Android operativsystem. Hastigt och lustigt fixades internet till verkstaden via Homeplug/Powerline och Spotify appen (gratisversionen, tillsvidare) installerades i Androidskärmen.

Nedan provkörning med hjälp av Seasick Steve. Permanentinstallation pågår. Som effekt-/slutsteg används den gamla rörförstärkaren, överst. Bra dynamik i rörförstärkare vill jag påstå, även om det inte är någon fabriksbyggd sak.


grogg har konstaterat att stenkakor, vinylskivor, kassettband och CD-skivor etc är 1900-talsteknik (skitgammal 'per se') och att så gott som allt han lyssnat på (utom det mest obskyra) nu finns tillgängligt på internet. Någon som kommer ihåg Minidisc?

Varför trassla med gammal skitteknik när det finns modern skitteknik som förmodligen även den är föråldrad inom ett par år.

1 kommentar:

  1. Jag har full förståelse för att ingen köper CD-skivor längre. Även jag som är en gammal vinylsnubbe har börjat älska spotify.

    SvaraRadera