tisdag 28 oktober 2014

Tack för det

Frun ringer, står utanför biltvätten på Statoil och behöver starthjälp.
Ok säger jag, det är tre minuter från jobbet så jag hoppar i nya bilen och åker dit.

Döm om min förvåning när jag öppnar huven på nya bilen och inte hittar något 12V uttag i motorrummet!? Nå det står en Merca i kö, som inte kommer in i biltvätten innan vi fått starthjälp, så vi frågar där. Det är ett par ryssar som tycker att de kan komma tillbaka senare när vi fått flyttat bilen, så drar dom!

Det står en taxibil bredvid, en Prius. Tänker att där finns det ju batterier så det räcker. Chauffören svarar nekande på min fråga, på nysvenska, och drar som en avlöning.

Promenerar runt hörnet, in på macken och frågar efter batteri/startvagn. Något sådan har dom inte. Jag påpekar att det står ju ett tiotal hyrbilar på gården så det bör ju gå att ordna. Svaret är "att sådant får vi inte använda dem till". NU har jag god lust att lämna bilen som blockerar deras biltvätt och komma tillbaka imorgon, typ.

Skickade ett mail med stora bokstäver till deras kundtjänst. Här har man tankat för ca 5000sek i månaden i 20år hos dem och inte ens starthjälp kan dom ställa upp med.


Och skitbil och skitbatteri också, för den delen.


7 kommentarer:

 1. Ja deras symbol ser ju ut som en bajskorv så vad kan man förvänta sig

  SvaraRadera
 2. Alltså. Jag har hört att man inte får hjälpstarta nya bilar. Dom kan gå sönder då.

  SvaraRadera
 3. Låter som en vandringssägen. Hur pass nya bilar skulle det gälla?

  SvaraRadera
 4. Typ bilar från 00 och framåt.
  Elektroniken kan gå sönder. Inte på bilen som får starthjälp men på den som ger ström.

  SvaraRadera
 5. Kan ju vara så olyckligt men jag har lite svårt att klura ut varför det skulle kunna vara så. I startögon blicket dra ju vilken bil som helst mycket ström. Ifall "donatorn" skulle vara i risk ifall den är igång så låter man bara bli att starta den.

  SvaraRadera
 6. Jodå det går bra att starta nyare bilar med starthjälp. Däremot får man inte ladda batteriet med den gamla typen av batteriladdare om man inte dessförinnan kopplar loss batterikablarna. Moderna laddare typ Cetec går däremot bra att använda utan att kablarna måste kopplas bort. /tompas11

  SvaraRadera
 7. Samma tompas11 som på teknikforum

  SvaraRadera