fredag 10 oktober 2014

Återvinn

Nu har frun i huset fått för sig att hon ska börja göra väskor av återvunnet material. Iofs har hon redan gjort någon väska av gamla kaffepaket men nu är det ölringar som gäller.


Här känner jag att jag kan stötta fruns hobby eftersom det här tangerar en av mina "hobbyer" ;-)

Dvs jag kan förse henne  med ölringar (tomma ölburkar). Men vid närmare eftertanke har jag insett att det kan behövas någon annan infallsvinkel vad gäller införskaffandet av ölringarna. Till en sådan väska åtgår ca 700st ölringar något som gör väskan dyr som vilken märkesväska som helst ifall råmaterialet skall införskaffas på systemaktiebolaget. Dessutom är jag inte säker att jag klarar av att producera tomburkar i den takt som behövs.

Själva burken kan man ju fortfarande väjla att panta eller så kan man tillverka luftvärmeväxlare. Det blir väl ca tre värmeväxlare per väska.
5 kommentarer:

 1. Nu får du inte banga. Ställ opp för din kvinna.Tänk även på att skattepengarna du betalar in för ölen kanske går till vård av barn och gamla.

  SvaraRadera
 2. Körde en testrunda igår. Med min nuvarande kapacitet skulle det inte gå snabbare än ca 3 månader / väska.

  Troligtvis skulle jag behöva vårdas för skattepengarna redan efter en väska.

  SvaraRadera
 3. Ifall man köper 5 plattor kortburk, åt gången, på finlandsbåten får man en gratiskryssning vid varje inköpstillfälle.

  5*300sek blir då 1500 för 5*24=120 ölringar. Då krävs det 6 kryssningar per väska. Dricker man då 12 burkar per dag så blir det en väska på 2 månader.

  Närapå en kryssning per vecka och en konstant fylla i två månader!!!

  Undrar ifall man inte bara kan åka till närmaste bryggeri och köpa en hink ölburkslock/ölringar för en 100-lapp?

  SvaraRadera
 4. Nu har jag löst problemet. Du ställer dig utanför valfri pantbutik.Sen när folk kommer med sina pantburkar så ber du om att få ringarna först. Säg nåt om äktenskapskris så går det säkert bra.

  SvaraRadera
 5. Å bli uppmärksammad i lokaltidningen, på kuppen, som den lokala stolle man är :)
  Tack, men nej tack.

  Kanske du kunde fixa en ölringsinsamling i Dalarna till förmån för grogg? "Förhindra att grogg blir alkis! Bidrag med en ölring".

  Du kunde trycka upp banderoller och ställa dig utanför ICA eller Systembolaget, var det nu färdas mest folk i Säter.

  Burkarna kan ni behålla, jag vill ju inte utarma en hel landsända.

  SvaraRadera