måndag 18 april 2016

Biligt

När jag rotade runt i min lilla verkstad hittade jag "gamla" nummerskyltar från bilen jag importerade från Tyskland för länge sedan (gissa när).  Köpte enkelbiljett på flyget till Köln och hyrde bil. Körde runt bland bilhandlarna tills jag hittade en Audi A6 2,8 Quattro. 


Passade även på att gå på lokalt hak i väntan på de ekonomiska transaktionerna. Stoppade en taxichaufför och bad han köra till "ett bra ställe". När han kört en halv timme ut i skogen började det kännas lite osäkert, speciellt när han stannade vid en igenbommad lada och förklarade att vi var lite tidiga så det blev till att vänta varefter han drog iväg...

Men efter en halvtimme började det dyka upp folk och det visade sig bara ett riktigt lyckat ställe. En grej jag inte var van med hemifrån var att man i garderoben betalade för ett chip som i baren kunde växlas in mot ett glas. Lämnade man in glaset utan att beställa nytt på en gång fick man ett chip. När det var hemgång kvitterade man in chip:et i garderoben mot reda pengar. Väldigt tyskt effektivt sätt att slippa glas stående överallt.


Dagen efter när pengarna för bilen var överförda och säljaren hade ombesörjt rekonditionering och besiktning bar det iväg för att fixa exportskyltar och teckna en två veckors exportförsäkring

I tullen i Helsingborg betalade jag för interimsskyltar och tillhörande pappersarbete samt en ny försäkring, dubbelt dyrare än den tyska, som bara gällde hem och sedan till besiktningskontoret. Vid registreringsbesiktningen fick jag höra att jag var den förste dom betjänat som bytt ut de tyska skyltarna (d.v.s. 5000 kr katten i arslet då) .


Tillbaka i nuet: Senare, på kvällens hundpromenad såg jag en av grannarna har en "installation" i ett buskage i trädgården. Har aldrig sett den tidigare för det brukar vara mörkt, vintertid, när jag går med hunden. Eller grönska som döljer den sommartid. 

1 kommentar:

  1. En milstolpe i Svensk bilhistoria multnar i buskarna.
    R.I.P

    SvaraRadera