torsdag 20 mars 2014

PåG

Blev lite tid till hobbyarbete i eftermiddag. Kopplade ihop en Arduino processor med en display och en konduktivitetssensor och började på programmeringen.

Någon kanske undrar "varför det" och "vad skall det vara bra till"? 
Jo de kan jag berätta, med en en sådan konfiguration kan man hålla reda på hur mycket näringssalter (mg/L) som  finns lösta i vatten (saltvatten leder ju elektricitet).


Just att hålla reda på närinsinnehållet i vatten är viktigt när man odlar hydroponiskt, vilket ja provar för tillfället. Att odla rakt i näringsvätska utan näring är ingen höjdare. Då går det som med tattarns häst: - "den dog just när den hade lärt sig leva utan mat"

2 kommentarer:

 1. Helvete oxå. Varför håller jag på och paltar med kolonilotten när jag borde lära dom andra tanterna att odla hydroponiskt. Då räcker det ju med en liten elektrisk mackapär för att lösa problemen.

  För övrigt vore det roligare om Du släppte in andra än de som googlekonto att kommentera din blogg vilket säkert skulle muntra upp.
  /Tomas

  SvaraRadera
 2. Har du börjat odla din kvinnliga sida, beror det kanske på ett överskott av fritid?

  Trodde för det första att det inte var så många som var intresserade av att gödsla med ord här och för det andra trodde jag faktiskt att hade ställt in så att anonymiteten var säkrad.

  Skall genast lyda ditt råd och revidera censuren så får jag se hur mycket ordbajs det medför.

  SvaraRadera