tisdag 18 mars 2014

Våld

Satt och tittade på TV, på en film som innehöll en massa meningslöst låtsasvåld. Ja det är på låtsas även om stuntmännen får det att se någotsånärt realistiskt om ändock överdrivet vålsamt ut.

I reklampausen visar man "reklam" som är minst lika våldsam. Reklamen består av klipp från ishockey som visar den ena mer vidriga övervåldstacklingen än den andra. Alltså legaliserat våld som i vardagsmiljö hade renderat våldsverkaren höga bötesbelopp och förmodligen fängelsestraff. Av´slutningsvis är det en "vinnare" som lyfter en pokal och så kommer man till saken. Titta på slutspelet i SHL.

Alltså, det man saluför är regelvidrigt övervåld i stället för det sportsliga. Inte konstigt att läktarvåld hör till sådana gängkulturer.

Nej tacka vet jag motorsport. Där har iaf jag aldrig sett något läktarvåld och väldigt sällan ens handgemäng mellan utövarna.

2 kommentarer:

  1. Hockey är en våldsförhärligande sport som borde förbjudas.Tänk om friidrottare höll på likadant. En löpare tar krogben på motståndaren för att inte bli omsprungen T.e.x.

    SvaraRadera
  2. Ja onödigt våldsamma men ändock inte lika mesiga som fotbollsspelare. Dessa kan får så eländes ont, till och med när ingen är i närheten för att fuska till sig någon favör. Sedan kan de bäras ut på bår för att studsa upp som om inget hade hänt.

    SvaraRadera