onsdag 3 augusti 2016

Kruka

Nu som då får jag kommentarer om min hjälm. Min gamla trotjänare, en Nolan Jet från -89 med Climax 510 goggles. Helt skadefri, det enda som saknas är tyget uppe på hjässan där det tunna skumgummit "möglat bort".

Fattar inte varför jag skulle byta ut den mot en integralhjälm (enligt dagens kommentar) eller gud förbjude en sådan där öppningsbar hjälm (så kallad systemhjälm). Ser rent skrattretande ut när någon kommer körande med hjälmen öppen. Liknar en Finlandsbåt med öppet bogvisir.

PS. Jag har en integralhjälm som jag kan tar fram ifall det mot all förmodan skulle bli racing eller långfärdsåkning, Jag har åkt i Jet-hjälm i regnväder på långresor och det gör jag inte längre. Det var tråkigt varje gång.

2 kommentarer:

  1. Snygg kruka och snygg skinnpaj. Ja visst fan ser sytemkrukorna konstiga ut i uppfällt läge. Jag använder en sån när jag kör tegelstenen av mer praktiska än estetiska skäl,väldigt lättsamt för en glasögonorm då man slipper krångla in dom utifrån.

    SvaraRadera
  2. Tack, men då är ju öppen hjälm alldeles utmärkt i kombination med glasögon. Åtminstone ifall man inte bryr sig om humlor o andra flygfän... Sen kan ju solskyddsfaktorn vara lite lägre. Klotar gör man ju inte heller så egentligen är det det estetiska man skall tänka på.

    SvaraRadera