tisdag 30 september 2014

Säkrad

I morse blev alla, som skulle åka med i bilen, tvungna att krypa in och ut via chaufförsdörren, något som ju kan anses vara en olägenhet. Det rent farliga var att dörrarna inte gick att öppna inifrån bilen. Sånt kan ju göra en olycka än värre.

Efter en tids problem med centrallåset, högra framdörren låste men låste inte upp, hade alla dörrar nu slutat fungera. Blev tvungen att "go old school" och öppna chaufförsdörren, manuellt med nyckel.

Lite surfande på internet gav vid hand att detta är ett typfel och att det beror på att mekanismen, som låser och låser upp höger framdörr, går för trögt och säkringen brinner. T.o.m. från BMW lär man rekommendera att byta de två aktuella säkringarna från 15A till 20A.

Lättare sagt än gjort. De tyska ingenjörerna har placerat säkringscentralen extremt serviceovänligt, bakom en lucka i botten av handskfacket. Det är så trångt att när man får in handen så ser man ingen ting. Dessutom är säkringsverktyget som följer med bilen helt obrukbart och gick åt helvete med en gång.


Som grädde på moset. Eftersom passagerardörren ju inte gick att öppna så fick jag ligga tvärs över framsätena med mittkonsolen mot revbenen. Nåväl, med en jättestor och lång pincett och grabben sittandes på golvet under handskfacket med en ficklampa så lyckades jag byta säkringarna6 kommentarer:

 1. På mina bilar låser man upp dörrarna inifrån manuellt med en liten pinne vid rutan. Smidigt och praktiskt utan centrallås.

  Dessutom förvandlas en bil med centrallås och elhissar till en dödsfälla om den hamnar i vattnet.

  Det var bättre förr !

  SvaraRadera
 2. Detta hade aldrig hänt om Du kört en 2 hjulig BMW fast det hade kanske blitt trångt att packa ihop familjen på en sån.

  SvaraRadera
 3. Såg att du hade en lego skylt ,har du fortfarande kvar den Med vänlig hälsning, Patrick

  SvaraRadera
 4. Trevligt då skulle jag va intresserad om du skulle bli av med den Patrick

  SvaraRadera
 5. Skicka meddelande till groggat kanelbulle gmail punkt com

  SvaraRadera