tisdag 10 februari 2015

Haschtaggad

Grannarna på andra sidan vägen är såpass rädda om sina fleråriga uteväxter att dom skaffat en byggbod för att övervintra plantorna, frostfritt. Boden står nere vid vägen och har både grundvärme och belysning på timer, för de mörkaste månaderna.

När jag kom från jobbet i dag dök det upp en civilklädd person ur buskagen i mörkret och visade legitimation och presenterade sig som polis och frågade ifall jag kände till någon bod som det brukar lysa ur....?

Nu har nog något stolpskott Haschtaggat grannarnas byggbod. Hoppas nu inte narkotikapolisen har gjort tillslag och beslagtagit grannarnas pelargonier och vårt olivträd som är inackorderat i vinter.

Hur fan tänker folk? Polisanmäler en byggbod som står 4m från en genomfartsled för att det lyser ur den? Nu vågar jag snart längre inte fortsätta med min chiliodling i gäststugan. Det lyser ju ett kallvitt ljus ur fönstret under stora delar av dygnet.


EDIT
Fick just hör grannens version av hur historien utvecklade sig :D

Grannen var på väg ut med soporna när han hör prat nere ifrån boden och misstänker inbrottsförsök som förra gången när han hittade ett par i inne i boden. Springer ner och hittar tre manspersoner som påstår att de är poliser, vilket han inte tror på även om de försöker legitimera sig som poliser eftersom han inte kan förstå vad polisen skulle ha för intresse av hans blommor.

Först efter att den ene ger honom ett visitkort så fattar han att det verkligen är poliser. Därefter blir det utfrågning om vad för sorts växter som odlas där och vad för växt deras granne (jag) har i boden. När allting sist och slutligen är utrett undrar den ene av poliserna ifall inte han oxå kunde vinterförvara sitt citronträd i boden :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar