fredag 10 augusti 2012

Eget vatten

Vissa dagar känns fördelarna med såkallat "eget vatten" rätt så obefintliga. Vanligtvis brukar det strula midsommarafton resp. nyårsafton. Denna gång blev det lite variation.

Först trodde jag att det bara var pressostaten som behövde rengjord anslutning, den mellan membranet och rörsystemet. Brukar ha ett par rengjorda på lager.














Bytte samtidigt ut det rostbruna björnfiltret. Hos oss behövs inget kosttillskott i form av järn.
Inte "gegga" heller...














Tyvärr är det tydligent inte allt. Verkar vara något fel med trycktanken oxå. Nedan trycktest med såpvatten på Statoil. Många undrande miner av förbipasserande.














Gummibälgen verkar vara ok, ifall det inte är pyspunka. Kan ha varit avlagringar som hindrade passage till/från tanken. Den var proppfull även efter att jag stängt av pumpen. Nya fel varje gång. Tidigare har plåten/anslutningen i botten rostat sönder 2ggr.

Nu är det paus, dock utan mahognygrogg ty jag är less på den färgen för tillfället. Vattnet lär ha den färgen en bra stund när jag får igång systemet igen. Faktum är att vattnet är så rostfärgat vanligtvis att tappar man i badkaret så ser det ut som om barnen badar i lättöl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar