lördag 22 december 2018

Surgubbe

Eller förbannad farbror. Gick Drottning Kristinas Pilgrimsled idag. Leden går till största del genom Tyresta nationalpark.

På alla skyltar på alla infarter står det "Hunden måste var kopplad". Likförbannat är 2/3 av alla hundar okopplade. Av dem är det 50% av hundägarna som inte har någon som helst koll på hunden.

Än så länge har jag inte sagt något men var så säker. Första bästa hund som ryker på min hund kommer att få smaka känga. Det har hänt tidigare...


Inloppet till Gammelströmmen längst borta till höger.

För några år sedan läste jag en artikel i Mitt I där någon kärring minsann menade att kommunen måste hålla efter bävrarna och städa bort kvistar ur vattnet i gammelströmmen.

Orsaken till hennes upprördhet var att hon varit nära att stryka med när hon skulle rädda sin hund som fastnat med halsbandet när den simmade i vattnet en vårkväll.

Va fan gjorde hunden okopplad i en Nationalpark under en årstid när hunden hur som helst måste vara kopplad oavsett var den befinner sig i naturen.

Gissa kan man ju...


Nå, det blev några steg idag med även om kilometrarna blev mindre än vad vandringsbeskrivningen påstod att det skulle vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar