söndag 14 april 2013

Loppet

I samma händelsekedja som föregående inlägg bevistades Folmel 1 loppet på Silverstone. Racerbanan är placerad i ett område där olika vädersystem möts varför vädret växlar mest mellan mulet och regn med inslag av solsken. Just denna helg var det fint väder fredag, lördag och söndag med undantag av de två timmar loppet kördes för då spöregnade det.

Själva loppet då, jo två spektakulära händelser kan nämnas:
  1. När själva skyfallet startades vidtogs inga åtgärder från tävlingsledningen tills ledaren, finländaren Mika Häkkinen snurrade av banan och tysken Michael Schumacher gick upp i ledning. Då skickade man in pace car så att alla kunde gå i depå utan att förlora några placeringar.

    Just den incidenten såg jag inte även om den skedde precis vid den läktare där vi hade våra platser. Jag stod nämligen i kö för att köpa öl.
  2. Michael Shumacher blev senare straffad med en stop and go (in i depån) vilket han inte gjorde inom de stipulerade tre varven utan ett varv senare när det var målgång.

    Häkkinen passera därmed mållinjen först med Shumacher tilldömdes segern eftersom han ansågs ha passerat "förlängda mållinjen" i depån först, iom att Ferraris depåplats var längst fram.

    Det rådde totalförvirring på läktaren innan bu-ropen började. Tror nästan Tifosi buade oxå.
Efter loppet hedrades puben The White Horse i byn Silverstone med ett besök. I hörnet där vi stod och dränkte sorgen stod även ett gäng irländare. Trevliga killar och tjejer som kollade lite suspekt när jag tog fram och öppnade snusdosan.

Sträckte fram dosan mot närmaste killen och frågade ifall han visste vad det var och ifall han ville prova. Visst sa han, sånt där Snuff visste han visst vad det var och innan jag hann säga något tog han en rejäl nypa och sög in den i näsan. Ja jävlar vad jag och hans gäng skrattade när han studsade iväg till toaletten.

Den avslutande promenaden till Abthorpe med en kasse burkar längs en smal landsväg kunde ha gått hur illa som helst ifall inte frun på B&B hade dykt upp med bil...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar