torsdag 20 november 2014

Sanslöst

Efter att frun igår blivit stoppad av polisen för framförande av bil med körförbud så blev det akut att fixa de blinda baklysena inför besiktning. (tänk att polisen är så datoriserad att deras bil skannar av registerskyltarna på alla mötande fordon och larmar för så små fel som körförbud...)

Dimljus och bakljus ordnade sig när jag skarvade en av 7 skadade kablar (av totalt 17) som gick till bakluckan. Backningsljuset vägrar dock fortfarande att fungera, vilket även indikeras med ett irriterande, ljudligt, "Plong!" nu som då och med varningssymbol på instrumentbrädan.Tänkte att det är väl någon säkring som gått och tog fram "säkringsmanualen". Den manualen är till största delen helt obegriplig. Hittar inte något som jag tycker kan härledas till backningslyset. Klartextbeskrivning finns inte.


Trodde jag skulle kunna googla svaret på interwebben, men pyttsan. Det finns många som frågat  samma sak men jag hittar ingen som kunnat svara. De svar som ges är att det är trasiga lampor, ärgad lampsockel, fel på kabelstammen eller fel på backljuskontakten vid växellådan. Jag tror fortfarande att det är en bränd säkring. Ett fel som uppstått i samband med skadan på kabelstammen. Kollegan har exakt samma fel på sin BMW. Passade även på att fråga på märkesverkstad idag i samband med service. Inte visste dom heller!?

För övrigt så måste polisen testat sin utrustning i hela storstockholm igår för även en kollega blev stoppad. Även han med körförbud...

2 kommentarer:

  1. BITTERPITTEN20/11/14 19:03

    Är det inte märkligt att varnings plong och blinkande varningslampor aldrig slutar att fungera.

    SvaraRadera
  2. Absolut! Undrar varför dom inte kunde satsa på samma kvalitet rätt igenom?

    Åtminstone kunde de satsa på begripliga manualer, men det är väl tänkta att någon ska tjäna pengar på reservdelar och service också.

    SvaraRadera