onsdag 11 maj 2016

Gaffel

Eftersom det visat sig att framgaffeln på frugans hoj varken stöter eller dämpar speciellt bra så öppnade jag locket för att se ifall det går att förspänna fjädern.

Grabbarna på fabriken i Hamamatsu måste nog ha haft firmafest straxt innan dom konstruerade det här. Eller bara otur när dom tänkte.


En symaskinsfjäder som hålls nere i oljan med hjälp av ett tunnväggigt rör. Inte konstigt att det inte är något motstånd. Ska byta till tjockare olja också så fort jag klurat ut hur man tömmer ut den gamla. 

Med nuvarande information verkar det som om det blir till att lossa toppmuttrana och välta hela hojen uppochner för att tömma ut oljan. Att lossa gaffelbenen är ett annat alternativ. Inte fullt så illa men nästan.


Sen tittade jag på de svartlackade "risersen" som sitter på. Ser hemgjorda ut plus att dom börjat rosta. Var tvungen att lossa saker för att komma åt toppmuttrarna. 

Som grädde på moset förhindrar konstruktionen att man vinklar ner bromshandtaget. Bromscylindern tar i. Får väl prova ifall det blir bättre ifall man tar bort dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar