fredag 29 juli 2016

Le Floteur

Efter några dagar med spolvatten i hinkar och klagomål så tog jag tag i problemet med frånvarande spolvatten i tronen.

Som gammal skithusmekaniker (ett av de första riktiga sommarjobben var som hjälpryttare till stadens VVS reparatör) så konstaterade jag att flottören, en gammal Fluidmaster, gjort sitt. D.v.s. den kanske kunde repareras men beroende på den höga järnhalten i vattnet så är allt igensatt och det känns som att sätta en 100-åring i respirator,


Första stället jag letade ersättare på var hos lokala Bygma. 850 kr gjorde att letade vidare. Bauhaus hade samma produkt för 540 kr så jag fortsatte leta. 

Tog en tur på hojen ut till Bullandö Marina och åt en glass, stannade till hos generalagenten i Gustavsberg. Tyvärr hade dom lunchstängt... På hemvägen åkte jag in via Biltema och köpte en reservdelssats till deras toalett för 130 kr. Spolmekanismen behöver jag inte (passar förmodligen inte heller) men flottören var "bolt on". 

Nu är alla skitglada.

2 kommentarer:

  1. Själv har jag full avloppstank sen en vecka tillbaks och Rangsells har inte tid att tömma..Så jag förlitar på ett rackligt gammalt utedass..Skittråkigt.

    SvaraRadera
  2. Vi brukar ringa kommunen (ifall vi vill betala moms) så dyker det upp en bil inom högst ett par dagar. Den momsbefriade bilen kan ibland vara lite senare.

    SvaraRadera