söndag 23 december 2012

Försmak

Nu tjuvstartade vi med paketen, både för att få julefrid och för att grabben är för liten för att riktigt förstå och uppskatta vad det är för paket... moderkort, grafikkort, processor och minneskretsar.

Av förra julens hopplock får datorlåda, hårddisk, DVD och spänningsaggregat duga för återanvändning.

Inte för att jag heller riktigt vet ifall det är ok delar och ens passar ihop, hoppas kan man ju. Operativsystem skall man väl kunna "hitta" någonstans.EDIT:
Så enkelt var det inte. HTPC:n fick offra spännigsaggregatet och DVD-brännaren. Dotterns dator fick bidra med det trådlösa nätverkskortet. Men denna edit är gjord på datorn så fungerar gör den.

Hade tänkt se ifall man kunde hitta ett operativsystem i "piratbukten" men det får duga med Ubuntu tillsvidare. Köper förmodligen Windows operativ när hårddisken kraschar (enda som inte är bytt eller nytt), en SSD vore ju fint att boota operativet från.


Vad ska man göra med alla hårdvaror som blir över? Nänns ju inte kasta något så nu finns det två moderkort, fem grafikkort (PCIm & AGP), diverse gamla IDE-hårddiskar minnenr av varierande storlek och åldrar etc.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar