tisdag 11 december 2012

Nattduksbord

Fick lite läslust och kollade vad som låg på nattduksbordet.

Förutom ett par motorböcker och diverse motortidningar fanns två, mer eller mindre verklighetsförankrade böcker.


En bok med diverse luddiga profetior som eventuellt kan tolkas in på saker som redan hänt. Vill påstå att det är som med horoskop, vill man så tolkar man det så att det passar in.

Undrar ifall jag hinner igenom den innan världens undergång i samband med Mayakalenderns slut, 21 eller 23 december i denna månad.? Kanske man skulle skita i att handla julklappar åt barnen med den motiveringen. Går nu inte jorden under så får man ju förklara att de för nöja sig med det och vara glada åt att vi klarat oss.

Den andra boken tänkte jag läsa om.
Det är mest (kvalificerade) gissningar i den oxå, tycks det. Skriven information är ju inte direkt lätt an hitta från den tiden i denna del av världen så i vissa bitar är det lite "luddigt" och "gissningslekar" anar man.


Läsvärd är den i alla fall för den som är intresserad av vad som låg till grund för det nuvarande Sverige, från vikingatiden och till de första stapplande stegen som nation.

PS.
Kanske skulle läsa böckerna om "Röde Orm" på nytt oxå, som uppvärmning iför den kommande långfilmen. Dom är mycket mera lättlästa och där vet man ju vad som år påhittat :) Ska nog ta och lyssna på den som talbok denna gången.

EDIT
Sagt och gjort... nu sitter den i telefonen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar