lördag 4 februari 2023

Dekaler

 Eller vad det nu kallas. Fick med några, bättre begagnade, med CB450 tanken jag köpte.

Här de två jag jag fick, jämfört med den som sitter på hojen/sidokåpan. Dom har olika färgnyanser på bakgrunden samt att den översta inte har någon vit färg runt om eller i 450-siffrorna (och så har någon kladdat ner dem med klarlack). Som extra kan man, ifall man kollar riktigt riktigt noga, notera att någon (jag) har gjort genomgångsskruv på originalet. Borrat och gängat för M3, genom märket. Syns svagt uppe till vänster.

När det gäller märkena som skall sitta på tanken så saknade dom fäststiftena (avbrutna) och så hade någon borrat hål för genomgångsskruvar + att dom var spikraka och inte böjda längs tanken.


Modellkoden 335  (märkligt nog "baklänges uppochner") på baksidan, indikerar att dom kommer från en CB125:a eller liknande. Men hade inte dom svarta bokstäver. The plot thickens. Det följde även med en Honda vinge, en liknande som fanns på 125:an. Kan man dra någon slutsats av det?

CB125B6:an, den med "likkisttanken" borde ju ha haft spikraka dekaler... men modellkoden stämmer inte

Undre är den korrekta modellen. Ser mer kraftig ut, lite större också. Men det är nog inte många som vet eller ser skillnaden. Jag nöjer mig med de som kom med, tillsvidare.

Medan jag letade genom mitt lilla reservdelslager, hittade jag även ett NOS tanklock att ersätta det smårostiga, med rutten gummipackning, som dessutom saknar låsmekanismen/-flärpen..

Bensinkranen jag fick med var ett renoveringsobjekt men jag hittade även en NOS bensinkran bland mina delar.

Nu börjar det kännas som en totalrenovering av tanken så omlackering blir det. Undra vem man skall anlita för att lacka om den. Känner ingen lackerare och jag vill ju inte chansa. (har iofs rätt färgnyans på spraybomb men det är väl det sämsta alternativet...

Dekalerna/sidomärkena då? Bockade till dom så att dom hjälpligt följer tanken

 

Svarvade till nya fäststift i Alu och limmade fast dom. Återstår att fylla igen de gamla borrhålen och kladda på lite bättringsfärg. Får leta hobbyaffär, dom brukar ju ha färger på små burkar.

 
Sen behöver jag några spärrbrickor för att fästa sidokåporna. Var får man tag i sådana och hur vet man vad rätt dimension/beteckning är för 3mm stift? Egentligen borde jag ju ha sådant, jag har ju et antal   sidokåpor sedan tidigare men dom kom kanske kom utan märken/dekaler?

Eller så köper man en sats från Amazon innehållande de 4st jag behöver och en massa jag aldrig kommer att behöva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar