söndag 24 maj 2020

Spretigt

I går kväll höll jag på och sorterade skruvar, M3 och mindre (vilket var tråkigt) när frun anropade och berättade något tråkigare -"diskmaskinen låter väldigt konstigt".

Konstaterade att pumpen gick, även om man stängde av maskinen. Felkod F70. Säkring ur. Påbörjade felsökning.


Efter att ha plockat isär den och noterat smärre läckage men inte hittat något egentligt fel så rullades den ut i uterummet. Tydligen år livslängden på en Miele diskmaskin endast 10år. Undrar ifall man skulle åberopa den "livstidsgaranti" försäljaren pratade om. Hur nu "livstid" definieras i dom sammanhangen.

Idag sorterades skruvarna klart och några användes för att fästa gummifötterna på VTVM:ens chassie.


Hur snyggar man till rostangrepp på krymplackerad yta?

När pirran letats fram och diskmaskinen skulle förpassats ut på gatan kunde jag inte hålla mig utan gjorde en sista felsökning och provkörning. Konstaterade att alla gummipackningar hade samma konsistens som när rågummisulor promenerat genom olja. Provkörde iaf en sista gång


Maskinen var helt inkontinent så den har gjort sitt.

Gjorde ett besök på återvinningen. Tyvärr kom det med hem städpersonal från Kina. En Mi Robot Vacuum, undrar ifall det går att få ordning på den?


Det är en sån där spionapparat som styrs av en app i telefonen, över wifi, som kräver tillgång till min kontakter och fotografier samt kamera och mikrofon etc.

Sent på kvällen felanmälde frugan sin rakapparat. Snabbt konstaterades fel på batteriet som beställdes på eBay. Man vill ju att allt skall vara lent och vältrimmat.

Borde väl även köpa ny torktumlare, tror den är näst i kö. Den reparerade jag för 10år sedan. Nuförtiden brummar den mest och drar el och löser på överhettningsskyddet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar